درس 24: بهداشت صوت- قسمت چهارم: ترش کردن ممنوع
آرش آبسالان
هر چه میخواهید با خیال راحت بخورید، فقط ترش نکنید!
وقتی پای صحبت از بهداشت صوت بهمیان میآید، بسیاری خوردن این یا آن ماده خوراکی یا نوشیدنی را مفید یا مضر میدانند. این در حالی است که دریچه حنجره و لوله نای فقط هنگام نفس کشیدن باز است. هنگام خوردن یا آشامیدن دریچه نای بسته میشود و مواد خوراکی یا آشامیدنی از طریق لوله مری وارد معده میشوند. پس در عمل هیچ نوع خوراکی یا آشامیدنیای در تماس مستقیم با چینهای صوتی قرار ندارد و در نتیجه هیچ نوع تاثیر مستقیمی هم بر چینهای صوتی ندارند. ربط خوردنیها و نوشیدنیها با چینهای صوتی را باید بهگونه غیرمستقیم دنبال کرد.
خلطساز نباشد!
شما چیزی میخورید، دچار خلط میشوید، صدا صاف میکنید! این خوراکی یا نوشیدنی چون عامل خلطساز است برای صدای شما بد است اما ممکن است برای دیگری ضرر صوتی نداشته باشد.
چربی را بشویید!
در عین حال بخار چرب هم میتواند به چینهای صوتی شما آسیب بزند. وقتی غذایی چرب میل میکنید، چربی در فضای حلق و گلوی شما مینشیند. هنگامی که نفس میکشید، چربی همراه با هوای تنفسی وارد حنجره و نای میشود. درست مانند اتفاقی که برای هود آشپزخانه رخ میدهد. بهتر است بعد از غذاهای چرب حلق و گلوی خود را با کمی آب ولرم شستوشو دهید.
متغیرهای دمایی!
از سوی دیگر جنس اندام گفتار و محفظه صوتی عضله است. داغی و سردی بیش از حد سبب انقباض و ایجاد چین و چروکهای مازاد خواهد شد. این امر میتواند عملکرد مجموع اندام گفتاری و اندام صوتی را دستخوش تغییراتی ناخواسته کند. بهتر آن است که دمای نوشیدنی و خوراکی شما نزدیک به دمای بدن باشد. بسیار داغ و بسیار سرد هم آسیبهای جدی و پایدارتری وارد میکنند.
مهمتر از همه ترش نکنید!
بازگشت اسید معده به سمت گلو یکی از رایجترین اختلالات گوارشی است که پا را از محدوده دستگاه گوارش فراتر گذاشته به دستگاه گفتار و اندام صوتی آسیبهای جدی وارد میکند.
لینک تصویر: https://www.news-medical.net/health/What-is-Heartburn-%28Acid-Reflux%29.aspx
درس بعدی